|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.12.2009, 15:01 | #1 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: Cofany
Online: 4 dni 21 godz 4 min 25 s
|
Łuszczący się lakier w baku
Moje doświadczenie z motocyklami to jeden sezon i nie zaglądam każdemu motocyklowi do baku, więc może to norma ale:
dziś przy tankowaniu zauważyłem że lakier na tym wewnętrznym "kołnierzu" poniżej zakrętki baku odchodzi. Są purchle i wygląda to nieciekawie. Element jest wewnątrz baku więc lada moment będę jeździł na mieszance wzbogaconej farbą. W związku z tym mam dwa pytania: po pierwsze czy tam powinien być w ogóle lakier? Motocykl był lakierowany przez któregoś poprzedniego właściciela i podejrzewam że się rozpędził bo ten element jest zanurzony w benzynie i katowany pistoletem od dystrybutora co tankowanie. Nie najlepsze miejsce na lakierowanie chyba. Druga sprawa - macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Nie mam warunków (ani skilla) żeby zdejmować bak, więc najchętniej bym się pozbył tej farby jakoś nie inwazyjnie. Myślałem o czyś a'la parasolka od drinka do góry nogami w baku żeby łapać płatki farby i szlifować w ten sposób. Napiszcie czy to brzmi bardzo głupio i jeśli tak to gdzie mogę ten problem w miarę tanio rozwiązać w Warszawie (chyba że odpadająca farba w baku to norma ). Z góry dzięki. |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|