|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
15.02.2010, 21:41 | #1 |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Ukraina - misja i rajd szlakiem polskich zamków
Nad grobem ojca, obiecałem mu że przywiozę mu kiedyś trochę ziemi z miejsca gdzie się urodził i gdzie się wychowywał i gdzie go całe życie ciągnęło. I tą ziemie rozsypię nad jego mogiłą. W związku z tym latem wybieram się w rejony Zbaraża na Ukrainie. A konkretnie chcę odwiedzić koniecznie Stary Zbaraż i przy okazji inne dawne polskie zamki kresowe. Wjechać na Ukrainę chcę przez krótki rajdzik po Bieszczadach i przez przejście w Krościenku. Wiem że można się tam wyszaleć na bezdrożach i w nieskażonej cywilizacją dziczy. Ale z moimi umiejętnościami w taką dzicz się nie będę na pewno zapuszczać. Ja będę się trzymać raczej dróg zawartych na mapach. Miejsca, które oprócz Zbaraża i jego okolic chce zobaczyć to: Żółkiew, Lwów, Świrz, Olesko, Pidhirci, Pomorzany, Bereżany, Buczacz, Chotyń, Kamieniec Podolski, Czortków, Trembowla, Wiśnicz, Krzemieniec i Łuck. Trasę mam mniej więcej już określoną. Czas jaki na to przeznaczę to tydzień a w porywach do 10 dni. Razem trasa ma ok 2700 km.
Ktoś z Was był w tamtych rejonach? Wiem że część Rajdu Katyńskiego przebiega częściowo po mojej potencjalnej trasie. Na co mam zwrócić szczególna uwagę? Na co uważać? I jaką trasę byście mi zaproponowali z Krosna w kierunku granicy w Krościenku? Niekoniecznie ma to być najkrótsza trasa. Ale raczej najciekawsza. Oczywiście zgodna z moimi umiejętnościami czyli dla początkującego afrikanera. |
|
|