![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
11110111101
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07
![]() Online: 4 dni 3 godz 12 min 0
|
![]()
Witam
Posiadam AT RD07'93 sprowadzoną z Francji. Pewnie z powodu tamtejszych przepisów przy włączonych światłach mijania pali się tylko jeden (lewy) reflektor, przy światłach drogowych (długich) zapalają sie oba. W obu jest taka sama żarówka h4 (tylko w prawym górny styk jest niepodłączony). Mój egzemplarz posiada tylko jeden przekaźnik załączający światła drogowe. Światła mijania są załączane bezpośrednio przez włącznik świateł. I tu jest problem. Po podłączeniu drugiego reflektora (zwarłem po prostu górne styki żarówek) po pewnym czasie przepalił się włącznik świateł (dało się go oczyścić i teraz działa). Muszę jakoś podłączyć drugi przekaźnik do załączania światel mijania. Mam coś takiego: ![]() Moje pytanie jest takie: gdzie najlepiej się wpiąć? Czy ktoś mógłby mi jakoś pomóc? Zaznaczam ze jestem laikiem w elektryce i prosiłbym raczej łopatologicznie ![]() Pomocne mi będą też wskazówki tych z Was którzy mają AT z 2 przekaźnikami - chciałbym to podłączyć najbardziej podobnie do oryginału. pozdrawiam
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Podłączenie przekaźnika do pompy - łopatologicznie | MaRP | Uklad paliwowy i wydechowy | 57 | 04.07.2022 20:52 |
Elektronika przekaznika.... | Scorpi | Układ elektryczny i zapłonowy | 5 | 31.03.2014 22:17 |
osłona reflektorów | barthez | Wszystko dla Afryki | 24 | 24.12.2008 22:16 |