Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.06.2010, 11:04   #10
RAFWRO

RAFWRO's Avatar

Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
RAFWRO jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
Domyślnie

Oczywiście, że nie chodzi. Rozpoczynając dyskusję na forum wiedzieliśmy, że Wasza aktywność i zaintereesowanie tematem regulatora będzie duża. Tym samym spodziewaliśmy się wielu zdań i ostrych stwierdzeń. Uzgodniłem ze Sławkiem, że doprowadzimy temat do rzeczowych wniosków i spokoju obecnych (Klanol) i ew.przyszłych? (Jorge) użytkowników o sprawność, niezawodność reglera i jego wpływie na uzwojenie.
Sam od początku zakupu Afryki zdobyłem TU na forum oromną wiedzę o tym sprzęcie. Wiem, czego sam bym oczekiwał po takim wątku i do tego zmierzamy.

Naciskam na konkrety:

Proszę znawców tematu elektrotechniki moto, o sugestie dotyczące sposobu skutecznego pomiaru i weryfikacji tezy " REGULATOR SŁAWKA DZIAŁA NA INNEJ ZASADZIE NIŻ 3-fazowy mostek Graetza" - nie oddaje nadwyżki do masy"

Ustalmy metodę, ktoś obiektywny i mający dostęp do mierników dokna pomiaru i temat potwierdzenia/obalenia nietypowego rozwiązania mamy z głowy.
Reszta (niezawodność, wnioski) pójdzie już prościej gdy potwierdzimy, że regler Sławka to nie regler oparty na typowym rozwiązaniu.
Szacun
R

Ostatnio edytowane przez RAFWRO : 24.06.2010 o 11:43
RAFWRO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania