|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.07.2010, 16:24 | #20 | |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 28 min 31 s
|
Cytat:
....jadąc jakiś 1 km dalej - próbując nadrobić stracony czas nie zauważyłem, że koleś przede mną hamuje na przejściu dla pieszych. Nie wiem ile miałem na budziku (przed policją zawsze będę twierdził że około 50-60 ),ale wcisnąłem oba hamulce, z przyzwyczajenia przedni mocniej. Po kilku milisekunach (które wydawało się, że trwają wiecznie) puściłem hample i starałem się minąć puszke jej lewą stroną.... .... niestety. a może stety - prawy gmol zachaczył 2-3cm tylną krawędź zderzaka... taka jakaś siła rzuciła tył afri lekko w lewo, a mnie przez kiero i dokonałem lotu boczno-skośnego. 6 wniosków: 1- nie miałem czasu kłaść maszyny, (nawet gdybym miał czas- to zawsze staram się hamować i patrzyć w tym czasie gdzie można spier.... na bok, w razie jak nie wyhamuje-jakiś taki nawyk-który w innej sytuacji mnie już uratował), 2- dobrze na tym wyszedłem, że w pewnym momencie odpuściłem hample i starałem się wymanewrować - bo zabrakło 3-4 cm-inaczej centralnie walnąłbym w tył matiza...a tak lagi mam proste 3- super, że miałem gmole, bo uratowały mi piszczel przez złamaniem otwartym,albo amputacją ....[a jakbym ich nie miał może bym się zmieścił ] 4- dobrze że afryka jest taka wysoka, bo pomimo że wyżej do ziemi gdy się upada to ja przeleciałem nad bokiem samochodu 5- w adrenalinie bardzo łatwo się podnosi królową wydaje się bardzo lekka. 6- szkoda, że nie miałem ubranych spodni-moto bo sztruksy są już przerobione na krótkie a w skórze kolana dalej nie mam czucia
Jazda na dwóch kółkach jest jak chodzenie po bagnach - bardzo wciąga. Ostatnio edytowane przez rubin : 21.07.2010 o 14:31 |
|
|
|