![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Motocykl: RD07a
Przebieg: 32000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 dzień 1 godz 9 min 40 s
|
![]()
Witam! Jestem z ekipa w Aktau w Kazachstanie, padly mi tarcze sprzegla i nie bardzo mam pojecie co i jak :/ Rozebralem kosz aby sprawdzic na ile tarcze sa wysmigane. Wyglada na to, ze bez nowych sie nie obedzie wiec czekam na paczke z polski z nowymi. Jako, ze przy rozbiorce pomagala mi banda slowakow smiganacych na Jawach pionierkach nie ogarnalem tematu i nie zrobilem foto przy demontazu. Z tad me pytanie bo nie moge sie dopatrzec roznicy w spring seat, ktore jak wydumalem z serwisowki leci jako pierwsza a za nia anti judder spring a nastepnie pierwsza tarcza odwrotnie niz kolejne, przekladka itd. Czy spring seat to ten plaski ring a anti judder to ten tloczony? Czy moze odwrotnie? I czy ten tloczony, mam leciec tak \ /
czy tak / \ ![]() Jesli chodzi o kolejnosc to mam na mysli taka jaka jest w serwisowce, czyli przy odwroconym koszu. Jesli macie jakies wskazowki albo foto bardzo bede wdzieczny! Wlasnie przeczytalem info o tragicznej smierci Iziego. Nie mialem okazji poznac ale doslownie kilka dni temu dostalem do niego namiar od spotkanej w Kazachstanie ekipy na GSach. Dali mi nr do Iziego, mowiac "ten koles na pewno ci pomoze". Poprostu dol... Zaluje, ze nie bylo nam dane poznac tego goscia ![]() Ostatnio edytowane przez sebaka : 27.07.2010 o 14:14 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
rozmiar łożyska igiełkowego kosza sprzęgłowego w RD07 | szynszyll | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 8 | 14.12.2017 14:08 |
Łożysko igiełkowe kosza sprzęgłowego. | Mecia | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 1 | 22.10.2011 00:01 |