|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.09.2010, 00:02 | #11 |
nie bierz tego zbyt osobiście do siebie
różnica podstawowa WP Extreme 50 jest taka, że to zwykły klasyczny zawias. Nowsze to już Upside Down. Nie wiem czy to lepsze czy nie. Jak dla mnie Extreme wygląda /tylko o visus tu chodzi/ o wiele lepiej przy adaptowaniu go do klasycznych konstrukcji typu moja XL czy choćby AT. to oczywiście moje zdanie i można pomyśleć, że jestem nieteges. druga ważna różnica jest taka, że jedna laga odpowiada za tłumienie dobicia a druga za odbicie. ten fakt powoduje moment gnący na osi koła - póki wszystko jest nowe i ciasne jest OK. ale jakiekolwiek luzy* niestety będą powodowały przestawienie płaszczyzny koła przy pracy zawieszenia. pod tym względem lepsze jest jednak zawieszenie USD nawet i stare, gdzie każda laga z osobna ma regulację Comp i Reb. tyle ode mnie na ile wiem. zdravim matjas p.s. *inna rzecz jest taka, że zanim do tych luzów dojdzie to Paaaaanie. jakościowo to jest pierwyj sort nawet te stare WP50Extreme.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 28.09.2010 o 00:10 |
|