|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.10.2010, 01:07 | #1 |
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
Ciemność widzę... RD03 telewizor...
Mam pytanie - jako że będę musiał zdemontować reflektor do czyszczenia (przykurzony odbłyśnik i szyba od środka) zastanawia mnie czy aluminiowy kapturek który jest przynitowany do odbłyśnika jest jakoś bardzo niezbędny? Czy jego brak poprawi "moc" świateł, czy może jest to jakoś ważne dla "geometrii" świateł? Zabieram się do tego jak pies do jeża więc wolałbym sprawę wyjaśnić zawczasu... Poszukałem, poczytałem i wyszło że parę osób przy przeróbkach normalnych okularników na fiatoskie te blachy ze środka wywaliło. Trochę już się nad reflektorem napociłem bo przed polerowaniem szkła (Tempo rulez ) musiałem się mocno domyślać co jest w środku ale qrcze nadal to nie świeci
|
|
|