![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Ja mam dainese nectora, o ktorym pisalem gdzies w innym watku, ale dopiero dzisiaj doszukalem się nazwy modelu.
![]() Kurtka jest absolutnie wodoszczelna i dość dobrze oddychająca, choć nie miałem okazji jeździć w niej w upały. Wczesniej latałem z kondomem, porządnym BF i w sumie też dawał radę. Co prawda kilka dni po rząd w ulewie nie jechałem. ALE: ochrona w tej dainese to jest po prostu kosmos; podobnie zbudowana jest dopiero rukka arma, kosztująca (wtedy) jakieś 2k więcej. Ocieplenie wypinane, bardzo sensownie kończy się tam, gdzie jest miejsce na pas nerkowy. Do -5 jeździłem w niej do pracy w cienkim polarze pod spodem + pas i było całkiem ciepło. Dość wygodne kieszenie, jedyne czego mógłbym się czepić, to słaba ergonomia zapięcia pod szyją - rękawy za sprawą protektorów są dość sztywne, więc trudno zapiąć się jedną ręką, szczególnie w czasie jazdy. wiecej o niej na stronie producenta: http://www.dainese.com/eu_en/motorbi...-gore-tex.html |
![]() |