|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.07.2008, 22:57 | #1 |
Mizerna Kruszynka
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
Dziura w baku... co dalej?
Otóż mam problem z przeciekającym bakiem. Coś mi od jakiegoś czasu śmierdziało paliwo, jak sie najpierw okazało za dużo "bujałem" kranikiem od paliwa i go poluzowałem-wiec zaczął cieknąć. Dokręciłem a tu po kolejnych kilku tygodniach dalej śmierdzi paliwem. Wiec ja zbiornika szybko na ten sprytny mostek co kitajce go nam sprezentowały pod siedzenie... a tu sie okazuje grubsza sprawa. Zbiornik podczas jazdy dotykał ramy a dokładniej dotykał szwem do tej poprzecznej rury ramy, co mocowany jest do niej amortyzator tylni. Efekt tego jest taki ze od drgań wyklepało w tym miejscu zbiornik i przecieka (5-6 kropel na minute) właśnie na tym szwie. Nawet na tej części ramy metal sie delikatnie wytarł. Tymczasowo podłożyłem miedzy ramę a zbiornik kawałek gumy z dętki i przykręciłem bak i o dziwo nie widać przecieku i nie zalatuje paliwem.
Pytam teraz jak to naprawić? czy da sie pospawać? a może jakiś wypróbowany wypełniacz (klej)? Może ktoś z was już skutecznie to jakoś naprawiał? Martwi mnie jeszcze to ze jak już to będzie zrobione to dalej będzie napier... i znowu to za jakiś czas sie powtórzy. Pod mocowania zbiornika wstępnie podłoże podkładki ale co dalej? |
|
|