Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.03.2011, 00:04   #11
Wolo

Wolo's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Wolo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 29 min 55 s
Domyślnie

Hej

Dzięki wszystkim za wypowiedzi, odpowiadam po kolei:

- dopra, Challenge to świetny motocykl, ale 15k to trochę ponad mój zakładany budżet, musiałbym dobierać jakąś pożyczkę czy coś. Z drugiej strony to prawie nowy motocykl, nawet w porównaniu z XR, bo te są głównie z lat 2000-2004. Zamieszałeś mi trochę tą bejcą

- siwy, za dyszkę żadnych nie widziałem, były jakieś zmęczone, potem jest ten gość robciorobcio, czy jakoś tak, który od roku chyba sprzedaje XRkę z uszkodzoną głowicą, no i była jeszcze sztuka z Wadowic w komisie, ale też mnie nie przekonuje (11k)

Podsumowując
- Stara XR odpada, bo jest stara i trudno dostępna
- TTR jest mułem, ale trudno ją popsuć
- DRZ chyba nie chcę, bo jest malutka (jest tam w ogóle jakiś konkretniejszy subframe, żeby bagażniczek dorzucić?) na plus DRZ przemawia to, że jest ich stosunkowo dużo na sprzedaż, jednak kiedy ktoś na forum szukał godnej sztuki, to nie było łatwo (Babel?)
- X650 Challenge i XR650R są fajne, ale drogie

Z racji tego, że głównie latam offem po okolicach (poprzedni sezon zamknąłem w ok 5 tys), a dalszy wyjazd trafi się raz do roku, rozejrzę się chyba za XR650, BMW X650 stanowi bardzo interesującą alternatywę, ale wiadomo- pieniążki.

Kwestia kopki... cóż, coś za coś, zobaczymy, jak będę miał dość, to po sezonie sprzedam. Poza kwestią guzika nie spotkałem się z negatywnymi opiniami użytkowników XRki (jeno przepustnica w gaźniku do wymiany).

Cytat:
Niezłym a niedocenianym motocyklem jest Husqvarna ....
Franz, masz na myśli jakieś konkretne modele?
Jak wygląda z dostępnością części do tych motocykli?

Pozdrawiam
Wolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania