![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: manville nj-obecnie Afryka
Motocykl: uzbieralo sie tego zlomu chyba jest 8 obrzynukw
![]() Online: 2 dni 18 godz 4 min 35 s
|
![]()
Na granicy Usa byly duze kolejki ale motorem przecisnolem sie na przod kolejki,nie schodzac z motocykla podalem dokumenty do okienka,milo bylo uslyszec "welcome home" od oficera na przejsciu,robilo sie puzno,kierunek Alaska rozglondam sie za miejscem na spanko.
![]() ![]() Pare km od granicy znalazlem duzy plac, firma budowlana zajmujaca sie produkcja betonu, uprzejma pani, zona wlasciciela, pozwolila mi rozbic namiot w rogu placu,ledwie zdazylem rozbic namiot a ta sama mila pani w bialej koszulce ktrura stoi przy hamerze pojawila sie z kolacja w postaci jogurtuw,sera i napojuw gazowanych. Na ![]() w Tuscan jest bardzo ciepo, 104f = 40c naginam do Slawka z Californi, ktury pomugl mi odebrac paczki z czesciami do motoru. ![]() Miasteczko, Why w Arizonie ![]() szkoda ze w u nas w stanie Nj nie ma takich znakuw, legalne,specialne scieszki dla bzykuw. ![]() ![]() Spanko pod kaktusami. ![]() Rano szybkie pakowanie namiotu bo doslownie zar z nieba sie leje. ![]() ha,ha,ha,pamientacie Evandro z Brazilji,on opisal ta fotke za mnie. ![]() a tu tez mozna legalnie bzykami naginac,tylko nie na mojej gablocie. ![]() ![]() ![]() Blisko Meksyku jest mnusto takich znakuw"uwaga na przemytnikuw i nie legalnych imigrantuw. ![]() nie wspomne o blokadach na autostradach blisko granicy z Meksykiem,sprawdzaja dokumenty i wszystkie samochody. nawet moje niebieskie oczy i resztki blond wlosow nie przekonaly strazy granicznej o moim slowianskim pochodzenu,musialem sie wylegitymowac. ![]() W poludniowej Kaliforni jest bardzo sucho,nie ma rzek i nie zaduzo jezior,woda plynie specjalnymi kanalami. ![]() nastempny canal z woda i slynne wydmy na kturch mozna smigac na czym sie da. ![]() ![]() ![]() ![]() Slawek z Californi to kumpel z Polski mojego szfagra,Slawek ruwniesz jest entuzjata motocyklowym,trenuje karate i jest pilotem samolotowym,jak tos z was by chcial poleciec samolotem do Baja Mexico albo Grand Canyon Arizona,Slawek moze zalatwic kilku dniowa wycieczke. ![]() ![]() ![]() Slawek ma dwa wilczury i jednego dobermana,Szarik,Greta.nawet je polubilem,chociasz przy pierwszym spotkanu chcialy mine zagrysc-jak to psy,lubia kosci.Po kilku dniach i kilku obiadach nabralem wagi i daly mi spokoj ![]() czas zmiany tylniej oponki,Metzler Karoo kupilem w Santiago Chile,zalozylem ja w Wenezueli myslalem ze dojade do Kanady ale nie wytrzym ala ,nie ma jak Continental TKC.Kupilem nowa Metzler Tourance troche droga ale wytrzymala do Alaski i zpowrotem to domu w NJ. U Slawka bardzo przyjemnie spedzilem 5 dni,pojezdilem troche na rowerku,po plywalem w basenie. 4-tego lipca pojechalismy do Palm Springs California,na pokazy sztucznych ogni. Slawek pomugl mi przy wymianie tylniej opony.za co mu bardzo dzienkuje. Pojechalimy odwiedzic Slawka kumpla z Lake Tahoe California. Ostatnio edytowane przez romanek72 : 22.03.2011 o 00:57 |
![]() |
![]() |
Tags |
alaska , dakar , ziemia ognista |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szukam książki - Złota ziemia roni łzy... | Hanka | Kwestie różne, ale podróżne. | 6 | 10.04.2013 14:09 |
Krym-mołdawia-rumunia 6,08,2010-15,08,2010 | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 10.08.2010 08:01 |
Kebab w Stambule - 03.07.2010 do 20.07.2010 | Jan van der Saar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 13.06.2010 12:45 |