|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.04.2011, 02:06 | #1 |
Miasto: Waw
Motocykl: RD04
Przebieg: 92000
Online: 1 dzień 14 godz 5 min 48 s
|
Pobór prądu w spoczynku,
Panowie pomóżcie,
Otóż maszyna na spoczynku chyba pobiera dużo prądu bo po ok. dwóch tygodniach nie jest w stanie odpalić, a przynajmniej żałośnie to wygląda/słychać. Czy ktoś z Was mierzył jaki pobór prądu (mA) ma maszyna w spoczynku? oczywiście bez włączonych alarmów itd. Kluczyk na "zero" . Akumulator jest raczej okej, "joasia" z zeszłego roku, przez zimę przechowywana w cieple, doładowywana i takie tam. Czy możliwe żeby tripmaster zżerał tyle prądu? Proszę o pomoc, jakby któryś z was zrobił eksperyment i włączył amperomierz w obwód aku-reszta i napisał ile żre, oczywiście będąc pewnym swojej maszyny, to będę mocno zobowiązany. Ze szczegółów: zlutowana kostka reglera, ładowanie Oki. Sorki jak taki temat był, bo z czystym sumieniem mogę powiedzieć,że szukałem i nie znalazłem. pozdrawiam G |
|
|