|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.05.2011, 11:35 | #11 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
Domyślam się, że problemy wynikają nie ze sterownika, a ze spadku napięcia, gdy załączany jest zawór. Kilka(naście) stron wcześniej pisałem o moich problemach z montażem, czy też uruchomieniem zestawu. Też zwalałem to na sterownik. Wina leżała jednak w istniejącej instalacji, która nie była w stanie podać takiego prądu chyba, że silnik był uruchomiony, to z 14V jak spadło o te 1,5V to wszystko działało cacy. Na zgaszonym silniku na zaworze, czy też przewodzie tylnej lampy, w który się wpiąłem, napięcie spadało do 9-10V i zawór się nie otwierał. Matjas pisał mi wówczas, że nie możliwe żeby sterownik się posypał, bo jest kilkukrotnie testowany i miał rację, choć nie wierzyłem w to póki nie rozwiązałem sprawy.
Może warto do każdego zestawu dorzucić przekaźnik+bezpiecznik i jeśli komuś sprzęt nie działa to wtedy byłby "plan B", czyli podłączenie się bezpośrednio pod aku ze sterowaniem przekaźnika z tej nieszczęsnej lampy? Swoją szosą w końcu samemu też podpiąłem przez przekaźnik po uwadze kolegi jadącego za mną, że co jakiś czas prawie całkowicie przygasa mi tylne światło. Może przeczyszczenie styków by wystarczyło, ale myślę tak będzie lepiej |
|
|