|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.06.2011, 22:41 | #25 |
Miasto: Gorzow WLKP
Motocykl: RD07
Przebieg: 100000
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 6 dni 16 godz 17 min 24 s
|
Odświeżam temat potem jak dzisiaj dostałem maila z pytaniem jak robić czujnik rezerwy do RD07.Niestety maila kasowałem przypadkowo wiec opisze tutaj całe proces. Potrzebny jest czujnik paliwa jak na zdjęciu niżej,Mała kontrolka z żarówka 1,2 w na inne czujnik nie reaguję. Jak nie ma do kupienia gotowe trzeba kupić kontrolkę 1,2 w do włoskie auta od deski rozdzielczej.
Czujnika musimy umieścić w baku, jedyne miejscu jest obok kranika tam jest małe kawałek płaski blachę której możemy rozwiercić. Będziemy potrzebować klucz rurkowe 27 z przegubem (jak się nie mylę) Ja lekko ją zdeformowałem żeby nakrętka się lekko trzymała. Jak mamy otwór gotowe prosimy żonę albo kumpla o pomoc i z precyzja chirurgiczno-protetyczną i takie tam z górę zbiornika od stronę wlewu prowadzimy nakrętka z przydłużonym klucze rurkowym druga osoba celuje czujnika od dół. Osoba z górę tylko trzema nakrętka nic nie kreci czujnika dokręcamy od dół warto tez smarować gwint z czerwonym silikon temperaturowym dla szczelności Poniżej wklejam też schemat instalacji. Ja mam już drugi rok czujnika i nic nie cieknie na dodatek mam pod siedzenie dodatkowe zbiornik paliwa z czujnikiem i nic się nie dzieje w razie jakikolwiek pytań jestem do waszej dyspozycji Pozdro Uwaga kontrolka nie zapala się od razu po wynurzenia czujnika z paliwa potrzebuje min 20/30 sec. : Ostatnio edytowane przez fabrizio13 : 02.06.2011 o 22:48 |
|
|