![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]() Spałem jak zabity na tych siedzeniach.Zdawało mnie się, że ledwo przyłożyłem głowę a już jakieś poruszenie i ludzie złażą pod pokład. Przyznam, że obudziłem się z bolącą głową i jakiś wkurwiony a tu na szybciora trzeba śpiwór składać i zapieprzać za Ryśkiem bo ten porusza się po promie jakby tam przez 15 lat dorabiał. Jakbym za nim nie biegł to na bank bym się zgubił na tym statku. Ja sobie myślę na kiego grzyba on tak leci. Lecę za nim śpiący i próbuje zakumać gdzie kroczymy. Pakowanie ekspres.Odpinanie z linek motocykla. Już widzę że butów nie zawiąże bo nie zdążę. Myślę sobie pieprze to jadę na wpół śpiąco za nim niech się dzieje co chce. Wylecieliśmy z tego promu 5 czy 6 rano piździ jak w kieleckim bo tradycyjnie spałem w opakowaniu, ale rozbudziłem się w końcu i jadę na słynny Nordkapp. Greg wyciska soki z Bmw ja za nim i wyprzedzamy wszystko co się rusza. Kolumny autobusów kolumny terenówek i kolumny reniferów i zaczynam łapać o co mu chodzi! Gonie go i czuje jak na jednym z winkli przycieram kufrem.Jest nieźle myślę tylko czy musimy tak zapierdalać! Pełne skupienie i po chwili zaczyna mi się podobać.Biorę zakręty coraz szybciej. Na liczniku 130 i lekka mżawka, ale anaki trzymają jak wściekłe. W pewnym momencie pomyślałem -Łukasz przecież nie jesteś Noriyuki Haga na torze Sepang a koleś przed tobą to nie Casey Stoner czy jakiś tam inny wariat -zwolnił chłopczyku boś daleko od domu. Rysiek miał jednak wizje z której nie miał czasu się tłumaczyć a ja wiedziałem, że należy podążać za mentorem w celu jak się okazało uniknięcia opłat za bramki oraz zrobienia następujących zdjęć bez zbędnych Niemców wylewających się z autobusów. Kula była tylko nasza.... DSC06438.jpg
DSC06445.jpg Ja prosiłem o kolejne fotki dla potomnych... DSC06442.jpg Rysiek natomiast zamknął się na chwilę w sobie i jak podejrzewam dzielił się swym szczęściem z Matyldą DSC06450.jpg Glęboko oddychałem widząc przestrzeń, którą próbowałem uchwycić, ale jak się okazało muszę trochę potrenować fotografię i wyszło jak wyszło. W pewnym momencie zwróciłem uwagę na cypelek na zdjęciu i Ryszard oświecił mnie, że właściwie to jest najdalszy skrawek lądu, ale doczłapać można się tam w kilka godzin także nie wzbudził mojego entuzjazmu. DSC06452.jpgKampery to zjawisko wpisujące się w norweski krajobraz na każdym kroku ,jak dobrze że oni jeszcze spali.. DSC06446.jpg Tradycyjne ułożenie kamyczków.. DSC06447.jpgW następnej kolejności zwiedziliśmy całe komercyjne zaplecze jakim jest Nordkapp ,ale nie będę się rozpisywał. Norwedzy zadbali o to aby z tej pięknej zapadłej dziury zrobić miejsce pielgrzymek. Każdy znajdzie tam coś dla siebie. Na nas jednak już był czas i wzywała nas droga.. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Karelia & Murmansk | Janusz | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 13.04.2014 21:56 |
Murmańsk & Nordcapp | magrafb | Umawianie i propozycje wyjazdów | 24 | 21.07.2013 01:54 |