|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.07.2011, 00:44 | #1 |
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: RD07
Przebieg: 67000
Online: 1 miesiąc 3 dni 12 godz 4 min 43 s
|
rolgaz-miłe zaskoczenie
aż się pochwalę !
maneta gazu nigdy u mnie nie odbijała, a jak już - to z trudem. jakoś mnie to nie ruszało. Z przypływem paru tyś km zaczęła chodzić coraz ciężej i ciężej. Postanowiłem to zmienić. Rozkopałem rolgaz (gdzieś,ktoś,kiedyś pisał że tam wkładki teflonowe, trza wymieniać -nie smarować itd) Z powodu braku czasu nasmarowałem tylko w/w mechanizm w miejscach widocznych obtarć i tyle. Po jeździe próbnej zaskoczenie-moto jakby dostało ze 10 KM więcej !!! Cuda Panie , cuda !!!!! pytanie: - czy rolgaz mógł nie odkręcać całych linek ? - nawet prędkość max. dostępna dużo szybciej ? - czy to tylko moje subiektywne wrażenie,związane z nagłą poprawą siły nacisku na manetę ? - może trza więcej linek itd smarować ? |
|
|