|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.09.2011, 21:43 | #1 |
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
Pilne, silnik dusi a jechac cza :)
No kurna, nie mialo kiedy - dusi mi paskudnie, gasnie sama w try miga jak tylko sie nie dodaje gazu (na sprzegle nawet), mocy ni ma w ogole - pierwsze co to uderzylem do szparaga, mowil ze sprawdzic filtr powietrza - ale czy jakby z nim cos bylo to by taka byla przyduszona na calych obrotach? Odpowietrzenie gaznika musze sprawdzic, ssanie w gaznikach tez ale jedno mam w ogole odlaczone, a drugie - tez kwestia, czy by dusilo na calych obrotach? No i pompkia do sprawdzenia..
Moze ktos ma jakis pomysl? Jutro bede grzebal jak przez noc nie przejdzie samo 10 dni temu na offie mi sie tak samo zrobilo i odetkalo sie po godzinie-2, teraz przejechalem jakies 100 km i troche minelo i poprawilo sie _troszke_, nie czaje o co cho.. Gwoli szczegolow - zeby w ogole ruszyc z 1 musze dobrze odkrecic, ciezko sie rozpedzic powyzej 2 na normalnej drodze, z dobrej gorki na ostatnim idzie jakies 4,5 tys obrotow na odkreconym do konca.. pali na 2 gary, przynajmniej kolektory sa cieple.. Nic to, pozdro z Armenii PS jak sprawdzic pompkie? odlaczyc i czy pompuje po prostu na rozruchu, czy cos jeszcze?