![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 dni 23 godz 18 min 16 s
|
![]()
Ciąg dalszy
![]() W drodze powrotnej voltomierz pokazuje dziwne rzeczy, postój 13V, jazda 12V lub mniej, a przy zapalaniu światłą stopu świeci tylko pomarańczowa dioda. Dziś pomierzyłem jeszcze raz wszystko co tu znalazłem: Pomiary na klemach:
Pomiary międzyfazowe w nowo założonej rozpiętej kostce: Obroty 1300 - wszędzie 23,2 Obroty 5000 - wszędzie 80 Ale w czasie jazdy wariacje, czasem, normalnie czasem tylko pomarańczowa dioda. Podskoczyłem do elektryka pobieżnie wsio pomierzył po swojemu i wszystko wygląda ok, jutro zostawię go na dłużej, sprawdzi aku i ogólnie stan przewodów. Przy okazji dokręcił klemę bo miała lekki luz po ostatnim majstrowaniu, ale wahania w czasie jazdy nie do końca ustały. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
regulator napięcia | vinc18 | Układ elektryczny i zapłonowy | 36 | 05.11.2022 08:20 |
Regulator Napięcia Jaki?? | darkier | Układ elektryczny i zapłonowy | 46 | 17.10.2022 13:04 |