|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.02.2012, 10:33 | #1 |
Motocykl: RD07
Przebieg: 65000
Online: 1 dzień 18 godz 19 min 49 s
|
Jak ustwić rozrząd? składam silnik
Chciałem serdecznie powitać wszystkich na forum.Kupiłem w końcu swoją pierwszą africe,a że nie znałem tematu,to z padniętym wałkiem zdawczym.
Zacząłem od jego wymiany wraz z wszystkimi łożyskami (choć były dobre) złożyłem kartery,i teraz pora na "góre"ale przy rozbiórce nie zerknołem jak ten rozrząd chodzi.Mianowicie czy najpierw ustawia się przedni czy tylny cylinder,ile obrotów wałem po ustawieniu pierwszego cylindra trzeba zrobić by drugi był zamknięty (zapłon) Nasłuchałem się u różnych,co niby się znają,że to dzień roboty,by to ustawić....No to się wystraszyłem,bo nie chce coś zepsuć,lub drugi raz rozbierać...Wystarczy,że swoją przygode z africą zacząłem od remontu.. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich....liczę na waszą pomoc.. |
|
|