Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 06.10.2008, 15:21   #23
ENDRIUZET
buszujący w zbożu

ENDRIUZET's Avatar

Miasto: Szczecin
Motocykl: RD07
Przebieg: 33.000
ENDRIUZET jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 13 godz 40 s
Domyślnie

Nikt się ze mnie nie śmieje ... fabrycznie mam oponę 140 ... a ładniej wyglądałaby 150 ... napisałem wprost: lansik takie fajne oponki i wszystko na temat ... Pytam tylko czy można wrzucić 150 oraz ewentualne przeciwwskazania POPARTE PRAKTYKĄ, a nie dumaniem (argumentami) na temat przecierania rantów itp. Także zastanawiam się jak zmiana szerokości opony wpłynie na zużycie paliwa, przyspieszenie,właściwości jezdne ... Oczywiście, że moto ma służyć do jeżdżenia ... ale optycznie też chcę mieć przyjemność ... ... jeśli ktoś napisze tu na forum "słuchaj, jeździłem na kapciu 150 ... nie zakładaj takich ponieważ ...." ... nie będę mułem i posłucham się praktyka ... i wstawię 140 ...
Kręci mnie założenie TKC bo na Anakee AT "wygląda troche zniewieściale" ... jak sam napisałeś kol. Wieczny ... i tu rodzi sie dylemat czy jako młody stażem kierowca dam sobie na nich radę gdyż 85% śmigam po asfalcie ...

/ na tzw. laski mam inne skuteczne sposoby niż motocykl z grubą oponą/.

Nooooo i jobów proszę mi tu nie sprzedawać bo się peszę .....

Ostatnio edytowane przez ENDRIUZET : 06.10.2008 o 15:56
ENDRIUZET jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania