|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.11.2012, 09:54 | #1 |
Łowcy z Łopola
Miasto: O! Pole...
Motocykl: Szwenduro
Online: 2 miesiące 2 tygodni 11 godz 3 min 57 s
|
Projekt Odra 2013
Wszyscy jeżdżą gdzieś daleko tymczasem mój budżet chwilowo na to nie pozwala. Z tego powodu wymyśliłem sobie plan lajtowej "ekspedycji" po ojczystych terenach. Plan jest prosty - przejechać wzdłuż Odry z południa na północ, możliwe najgorszymi drogami. W miarę możliwości jak najbliżej koryta, czasami drogami których nie ma na mapie. Dodatkowo chcę wykorzystać wszelkie atrakcje typu ręczne promy, przeprawy itd.: http://pl.wikipedia.org/wiki/Promy_%..._w_Polsce#Odra Takie promy powoli znikają z krajobrazu, ludzie je obsługujący wymierają, emigrują... Termin: EDYTA pierwotny plan długiego weekendu mi odpadł. Propozycja jest taka: wyjazd w środę po południu (29.05.2013) lub z samego rana30.05.2013 (czw. ale wolny - Boże Ciało), 1 dzień urlopu na piątek, powrót w niedziele 02.06.2013, najpóźniej w poniedziałek 03.06.2013 Trasa: powoli powstaje Start: Chałupki Meta: Szczecin - potem szybki transfer nad morze powdychać jodu Warunki socjalne - namiot, ognicho, najepka Hardcorowych offych nie przewiduję bo szczerze powiedziawszy offowicz że mnie żaden. Ale szuterki a i owszem Na wszelki wypadek na przód założę jakieś TKC Trasy na południu jakoś mam zaplanowane, ale lubuskie i zachodniopomorskie to dla mnie "terra incognita". Dlatego liczę na ewentualne podpowiedzi którędy jechać i czy coś ciekawego po drodze można zobaczyć. Gdyby ktoś chciał dołączyć to zapraszam! Lojalnie ostrzegam, że będę często się zatrzymywał, żeby robić zdjęcia (takie zboczenie zawodowe) Wstępny plan trasy: http://goo.gl/maps/7Zd5x ----edit 24.11.2012 Powoli zaczynam tworzyć listę "must see" Na pewno będzie tam: 1. Nieboczowy - wieś przeznaczona do likwidacji w związku z budową zbiornika retencyjnego. W sumie nie wiem czy jest tam coś do oglądania, ale za parę lat na pewno już nic nie będzie 2. Lubiąż Lubiąż by ssserpent, on Flickr 3. Po niemieckiej stronie - podnośnia statków Niederfinow Schiffshebewerk Niederfinow by dersascha, on Flickr Ostatnio edytowane przez mishieck : 26.05.2013 o 21:58 |
|
|