Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 09.04.2008, 00:36   #1
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
Domyślnie Stelaże a'la Pastor/Podos

Stelaż który mogę pomóc uzyskać jest tylko i WYŁĄCZNIE do RDo7. Jest bardzo mocny, NIE MA żadnych PŁASKOWNIKÓW , a z każdej strony ma po dwa DODATKOWE ramiona trzymające kufry. Konieczne spłaszczenia rurki nie są zagniatane w imadle tylko w przyrządzie są zaklepane na tzw. płetwę rekina. Ma jednak wady a inni powiedzą zalety -tłumik MUSI być opuszczony,ale nie obciąża stelaża a go wręcz wzmacnia bo wisi na własnym ramieniu związanym na dole ze stelażem na kufry.Miałem przez chwile stelaż od Holana chyba i wydech był po prostu podwieszony na ramce stelaża co dodatkowo go obciążało.Trzeba zrobić w plastikowym błotniku tylnym dwie dziury na dodatkowe mocowania .Ponadto nie da sie otworzyć kanapy bez zdjęcia stelaża(kufrów oczywiście jak napisał ponizej Chomicznośc-dzieki za errate). Nie próbowałem ale zdjęcie boczków tez wydaje mi sie niemożliwe bez demontażu stelaża- zamykania od kufrów dosłownie na milimetry mijają sie z plastikiem.Nie da się węziej tego zrobić z boczkami..Ale od ramki do ramki jest 45 cm - kufry turatecha 41 l maja szerokość 28 cm każdy co daje całkowita szerokość zabudowy 100 cm.U her Podoska jest to 90 cm bo ma kufry 35 litrowe. Ja tego nie produkuję.Ponieważ była konieczność wykonania kopyta namówiłem mistrza który zrobił kilka sztuk. .W razie potrzeby służę nr telefonu . Cena z malowaniem 400 zeta. Można wziąć bez malowania proszkowego i samemu sobie pomazać. Jeśli ktoś zamierza wozić stelaż jako ozdobę albo pod leciutkie sakwy to nie ma sensu brać modelu a la Podosek.Ale jesli zamierzasz wypuścić się gdzieś dalej z dużym bagażem i mieć pewność ,że płaskownik nie wejdzie Ci w szprychy to śmiało mogę polecić ten stelaż. Jego konstrukcja powstała w trakcie wielu wypraw i jest efektem doświadczeń i badań HERR PASTORA w tej dziedzinie. Korzystam z okazji by MU podziekować za udostępnienie swojej myśli technicznej za FRICO a swoja drogą

Stelaże , wykonawca Pan Sikora..dzwonic i prosic bo ten telefon to chyba troche przechodni jest 609646686. Cena z ubiegłego roku to 400 zeta... Może sie cos zmieniło ...nalezy sie dogadywac. Przy wiekszej ilosci na pewno bedzie taniej. jakby co to moge jakos pomóc.. pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez puszek : 24.02.2009 o 12:29 Powód: równo 90 cm
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania