|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.01.2013, 13:52 | #12 |
wd 40 to lipa jest w tym przypadku. ogólnie na te leciwe gumy substancje na bazie ropnej działają in minus. zawsze mi się wydaje, że po takim zabiegu i odparowaniu jest ona JESZCZE twardsza.
najlepiej działają preparaty na bazie silikonu - olej lub najlepiej smar silikonowy /z umiarem/ przy składaniu całości i zobaczysz będzie wchodzić jak po maśle. przy demontażu pomocny bywa preparat na bazie silikonu w sprayu, który służy do separowania detali w formach wtryskowych. wiem z doświadczenia ale nie wiem gdzie to dostac. natomiast jeśli masz opisane problemy to podstawą o tej porze roku jednak jest IMO dobra opalarka lub suszarka taka przynajmniej z 1500W. jeśli próbujesz zdemontować gaźniki przy obecnych temperaturach wrażenie faktycznie może być takie jakbyć mógł powiesić na tym fortepian a to i tak nie drgnie. jak pogrzejesz gumę to pójdzie elegancko. powodzenia! matjas
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 29.01.2013 o 13:55 |
|
|
|