|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.03.2013, 16:45 | #1 |
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 13 min 51 s
|
ubranie w tropiki
Cześć Panie i Panowie,
Poradźcie mi szybciutko Wyjazd na dwa miesiące, zachodnia Afryka, upał jak **uj a do tego koło równika pora deszczowa. Spanie głównie w namiocie i brak codziennego dostępu do pralki w pięciogwiazdkowym hotelu. Jakie ciuchy zabrać, żeby było z sensem, lekko i wygodnie? NA PEWNO JEDZIE: Buty - SIDI Crossfire - wiem, że trepy, ale mam paranoję dot. złamania kostki DO DYSPOZYCJI: Zbroja - Acerbis Cosmo MÓJ POMYSŁ: - dwa komplety bielizny termoaktywnej (długi rękaw i nogawka? Czy raczej krótkie? Dwa komplety wystarczą?) - spodnie/koszulka enduro w jakimś niebrudzącym i nie za ciemnym kolorze (szary?) - zbroja + moje kalosze SIDI - jakakolwiek kurtka soft-shell, która się zmieści na zbroję (typu badziew z hi-mountain za 250zł) Czy to mi wystarczy? Czy raczej celować w jakąś super wentylowaną kurtkę z wypiętą membraną? Co z tą bielizną termoaktywną - brać więcej/mniej i długie/krótkie? Wesołych! |
|
|