![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Are we truly alone? The Truth is Out There
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Urzut
Motocykl: obecnie brak
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 1 godz 3 min 57 s
|
![]()
Witam
No i dzisiaj znowu mnie dopadło ![]() Objawy (włączone obie lampy przednie) - ładowanie na wolnych 13,4V - 13,8V czasem skacze powyżej 14V - przy obrotach ok 4k prąd ok 14,5V - przy uruchomieniu stopu lub kierunku skacze powyżej 15V ![]() Co zrobiłem do tej pory wszystkie poniżej wymienione połączenia wyczyszczone, nigdzie nie było wielkiego syfu, kostki i połączenia w dobrym stanie, konektory suche i czyste, nic nie stopione itp, napsikane kontaktem: - wszystkie kostki pod czachą [ na listwie pod zegarami, przekaźnik pompy, przekaźnik rozrusznika, przerywacz kierunków - (pstryczek elektryczek nieoryginalny), kiść połączeń w dużej koszulce ] - kostki od świateł przednich - przekaźnik rozrusznika - hermetyczna kostka od reglera - kiść połączeń w dużej koszulce pod kanapą, nad filtrem powietrza Rozebrałem też w drobny mak przełącznik od świateł, kierunków i klaksonu. Wszystko już jest czyściutkie jak pupcia niemowlaka, nasmarowane i działa malyna. Już nie uruchamiają się kierunki z opóźnieniem ![]() Trochę mi brakuje pomysłów na wykrycie przyczyny tego Zonka. Czy to nadchodzi śmierć reglera ? Ze względu na to, że napięcie skacze nie tylko przy kierunkach, ale też po uruchomieniu stopu, nie wygląda mi to na przerywacz. Brak gdzieś masy ? Przytarty przewód ![]() Poradźcie coś, bo nie chcę leciwej Królowej przysmażyć prundem lub jej spalić ... Ostatnio edytowane przez slafo : 09.05.2013 o 00:28 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przerywacz kierunki - zamiennik. | chomik | Układ elektryczny i zapłonowy | 42 | 28.05.2014 20:52 |
Problem z pradami... wszystko nagle gaśnie. | iwan | Układ elektryczny i zapłonowy | 9 | 29.08.2009 12:27 |