|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.11.2008, 18:58 | #1 |
Miasto: stolyca
Motocykl: F 800 GS
Online: 2 godz 24 min 45 s
|
Wtrysk i układ wydechowy.
O ile mogę to zadam pytanie nie dotyczące bezpośrednio AT. Myślę jednak że za chwilę jak wyjdzie nowy model (mam nadzieję) to temat powróci jak bumerang.
Motocykl ma wtrysk i układ wydechowy z katalizatorem. Pytanie. 1. Co jeśli wleję benzynę ok 80-90 oktanów co zapewne producent nie zaleca a co może mnie spotkać w dalekich krajach? Jest duża szansa, że spalę katalizator. Czy moto powie stop? 2. Czy zmieniając układ wydechowy na taki który nie ma katalizatora to coś zmienię? Czy komputer widząc kiepskie paliwo zwyczajnie powie STOP. 3. Co się dzieje z sondą lambda która jest przed katalizatorem w momencie wymiany na akcesoryjny wydech bez katalizatora? |
|
|