Cytat:
Napisał Lupus
Nie warto kupować tych z membraną w górnej warstwie, bo zimą blokuje ją lód z potu
|
Właśnie o tym pisałem /cichutko w Czesiu/ powątpiewając w kondona z goretexu zimą - latem to pewnie daje radę ale zimą pory zamarzną i jest dupa - śpi się wewnątrz sopla.
No ale... ja teraz nie mam szansy spać poza domem jak spada nawet do 10stC bo nie mam w czym a zimą de facto się z chaty spać nie ruszam póki co bo robię za palacza... na przykład taka Biała w namiocie zupełnie odpada bo nie mam jak.
jeśli jak piszesz WojtekK skompresowanie tego wojskowego do 35x35 jest możliwe to nie jest to aż taka tragedia zwłaszcza jak się jedzie samemu motocyklem z reguły. chyba dam mu szansę...
jeszcze Lupi pisałeś o kuchenkach - wiesz co? sprzedałem mojego Primusa Multifuel Mósze i sam zostawiłem sobie po prostu kostkę. fakt... nie tankuję do niej dziwnego paliwa gdzieś w Afryce ale na jeżdżenie po krzakach i na wysokości do 1500mnpm spokojnie daje radę i rozpalona gotuje porównywalnie z Primusem. raczej nie wymienię jej na inną - sorry za OT
matjas