![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Miasto: Swarzędz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 3 godz 49 min 34 s
|
![]()
czesc, od dluzszego czasu czytam to swietne forum o najbardziej kultowym motocyklu jakim jest Afryka, a szczegolnie interesujace sa opisy wypraw
![]() Mam nastepujacy problem z moja Honda NX 650 RD02 '93. Jezdzila bez problemu, pewnego razu silnik zaczal metalicznie stukac. Stukanie pojawilo sie nagle podczas jazdy, przy hamowaniu silnikiem i bylo obecne na cieplym i zimnym silniku. Po zdemontowaniu pokrywek od regulacji zaworow okazalo sie, ze nagle zrobil sie duzy luz na zaworze wydechowym prawym (mial okolo 1,5-2 mm). Ustawilem zawory zgodnie z serwisowka. Po odpaleniu silnik zaczal pracowac bez metalicznego glosnego stuku. Zawory bylo slychac, ale niezbyt glosno. Po przejechaniu okolo 2 km przy delikatnym przyspieszeniu na 3 biegu, nagle motocykl zgasl (na Srodce w Poznaniu ![]() Potem juz tylko pchanie do domu w dzisiejszy sloneczny dzien. Gdyby nie pomoc dwoch osob po drodze, to bym mial jeszcze bardziej zdarte nogi. Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam. PS: tak brzmialo stukanie przed regulacja zaworow (plik mp3): http://wyslijto.pl/f...load/lphs0othtg |
![]() |
![]() |
Tags |
dominator , nx 650 honda , rd02 |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda XR400 - prośba o opinie | piotreklodz | Inne - dyskusja ogólna | 74 | 28.11.2012 17:21 |