|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.10.2013, 19:27 | #1 |
Kontrolki rezerwy RD04
Witam.
Jako, że dopiero obwąchujemy się z moją Afryczką, postanowiłem wypróbować zasadę i poprawność działania układu informującego o ilości paliwa w baku. Za poradą z forum zamknąłem prawy kranik traktując go jako żelazną rezerwę i po zatankowaniu do pełna jeździłem w celu zapalenia się najpierw żółtej, a później czerwonej kontrolki. Na forum wyczytałem, że znajdujące się w RD04 kontrolki rezerwy paliwa mają czujniki umieszczone w lewej części baku, czyli aktywuje je zejście paliwa w takiej konfiguracji jakiej miałem (lewy otwarty, prawy zamknięty) Po około 230 km zapaliła się żółta kontrolka - czyli ok. Ale po przejechaniu 350 km, moto zaczęło zwalniać aż w końcu zostałem zmuszony do zwiedzania przystanku PKS w jakimś Cipciburgu. Po otwarciu prawego kranika motocykl po paru cyklach kręcenia odpalił, ale martwi mnie brak czerwonej kontrolki. Dodam tylko, że czerwona kontrolka zapala się po przekręceniu kluczyków razem z pozostałymi czyli żarówka oki Czy czerwona kontrolka nie jest czasem na prawej części? Jeżeli nie, to czeka mnie randka z Afripedią i wymontowanie czujki od kontrolki. |
|
|
|