![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wrocław
Motocykl: X-challange, CRF1000l
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 19 godz 18 min 33 s
|
![]()
Ostatnio podczas zimnych dni przetestowałem zimowe ubranko dla Afri: Mufki i koc.
Temperatura 0 stopni, odczuwalna chyba z -10 stopni. Śniegodeszcz. Oto moje wrażenia. Ciekaw jestem waszych opinii Mufki OJ Atmosfere: Plusy: + ciepło w rączki. Ok. 1 h jeździłem w lekkich crossowych rękawiczkach i nie było źle. W średniociepłych było już całkiem komfortowo, mino, że nie włączyłem gripów, + kształt pasuje do lusterek i handżarów- sztywne nie łopoczą na wietrze, jechałem do 130 km/h + mufki szybko się zakłada, + duży „otwór wlotowy” – w razie wywrotki raczki spokojnie wypadą, + chronią od wiatru i deszczu, + nie trzeba zakładać grubych rękawiczek w których ja osobiście nie lubie jeździć. Minusy: - trochę plątaniny sznurków przy montażu ale na szczęście tylko pierwszym, - jeśli się odpowiednio nie naciągnie taśm łączących dwie mufki, potrafią przy szybszej jeździe opadać ![]() Koc OJ Atmosfere Plusy: + doskonale chroni nogi i stopy (przy odpowiednim wyregulowaniu długości nogawek) przed wiatrem i deszczem, + regulacja długości nogawek, + plastikowe wkładki (fiszbiny) usztywniają koc w części nogawek i dzięki temu nic nie łopocze i nie odkształca się w czasie jazdy, + bezpieczne mocowanie – rzepy wokoło szyi i pasa (łatwo rozpinają się jakby co), + dla prawdziwych zmarzluchów możliwość dodatkowego doczepienia ocieplenia – futerko lub koc elektryczny, + jest naprawdę ciepło, Minusy: - konieczności kilku upierdliwych zabiegów przy pierwszym montażu – przeciąganie sprzączek na pasach mocujących i dopasowanie metalowej linki do osłony silnika, - w przypadku chudszych osób (sprawdziła Olka) konieczne będzie przeszycie rzepów mocujących wokoło szyi i pasa, - jazda na stojąco raczej odpada, więc do jazdy w terenie się nie nadaje. Takie gadżety na pewno można zanabyć w http://www.motokoce.pl Jak ktoś ma ochotę przyjrzeć się / sprawdzić jak to wszystko działa w realu to zapraszam do mnie na Hożą (w Wa-wie). Piszcie na ![]() Pozdrosy ![]() Ostatnio edytowane przez jurek : 05.12.2008 o 12:49 Powód: proba wyswietlenia niewyswietlanych obrazkow:( |
![]() |
![]() |