|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.08.2014, 17:46 | #1 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: CRF1
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 dni 8 godz 41 min 40 s
|
Pomocy:Afryka choruje?
Witam wszystkich . Potrzebuje pomocy moja afri rd 07.. 94 rok.coś ją boli mianowicie pierwsze oznaki były takie że jade sobie motorkiem i nagle ją odcina dosłownie zero życia w motorze...czyli obrotomierz (obroty) spadają momentalnie do zera i zero reakcji trwa to 2-3 sekundy i potem ożywa i jedzie dalej tak sie dzieje gdy gwałtownie dodam gazu lub potrzebuje wyprzedzić to było przed tyg. A teraz jest znacznie gorzej jak ją odcina to do końca aż nie stane włączam sprzegło starter i pali na dotyk...ratujcie!!! Sprawdzałem Moduł czyli przekręciłem od brata z afri i dalej się to samo dzieje przypuszczam że to może być któraś z cewek która odcina pozostałe i motor traci życie na chwile...potrzebuje fachowej pomocy bo wakacje w połowie gdzieś by się jeszcze pojechało a tu starch!!!!
|
|
|