|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
15.01.2009, 10:06 | #1 |
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
Podpięcie woltomierza - RD 07
ellou,
korzystając z zimy i ogólnie paskudnej pogody wziąłem się za psucie (usprawnianie) motocykla jestem właśnie na etapie podpinania woltomierza (auto gauge indiglo), a że elektryka jest moja średnio mocna stroną, chcę posiłkować się Waszymi doświadczeniami. A mianowicie: - podświetlenie podepnę pod światła przednie - to nie problem - w którym miejscu najlepiej podpiąć kable pomiarowe woltomierza - pod włącznik zapłonu? W którym miejscu? gdzie indziej? Teoretycznie moze byc to dowolne miejsce gdzie po włączeniu zapłonu jest napięcie - może zatem pod np. wskaźnik temperatury...? Jakby ktoś jeszcze znal kolor kabla pod który trza się wpiąć............ z góry dzieki ps. piwo za pomoc wysyłam pocztą polską. ps2. szukalem na w archiwum ale opisu podpięcia nie znalazlem (może źle szukalem...) Ostatnio edytowane przez hans : 15.01.2009 o 10:17 |