Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 12.11.2014, 23:44   #1
maciek.k

Motocykl: RD04
maciek.k jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 12 godz 28 min 52 s
Domyślnie Lampa rejli w afryce

Serwus, ponieważ zmęczyło mnie prostowanie stelaża, a owiewki dawno straciły swoją integralność, zapragnąłem wywalić to ustrojstwo i założyć lekką lampę mocowaną na goleniach. Interesuje mnie, czy ktoś z Państwa Szanownych przeprowadzał taką operację i może się podzielić jakąś złotą myślą. Konkretnie rozważam gdzie upchnąć całą tę plątaninę przewodów, porządek w okablowaniu można zrobić, ale gdzieś trzeba upchnąć bezpieczniki, przerywacz i co tam jeszcze. 2 kwestia to czy te lampki np polisport LMX na h4 w ogóle świecą? Alternatywnie myślałem o założeniu zwykłej okrągłej lampy od jakiegoś nakeda...

Ogólnie podobają mi się rozwiązania typu bmw hp2 czy lc8 SE. Tylko technologia bardziej trzoda niż touratech co by na moim szrocie jakoś się to wpasowało
maciek.k jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania