Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 14.12.2014, 20:09   #18
Lukasz

Lukasz's Avatar

Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07
Lukasz jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 13 godz 52 min 13 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ydoc Zobacz post
W takim razie podpytam jeszcze o sprawy wizowe. W 2012 r. pytałem: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=13469, ale czy coś się zmieniło?
Rosja turystyczna dwukrotna już tylko osobiście?,
Kazachstan turystyczna dwukrotna osobiście?,
Kirgistan od pewnego czasu nie trzeba w ogóle wizy?To znaczy, że nie trzeba wysyłać do Berlina, tylko na granicy pieczątka i z głowy?
Tadżykistan - Berlin + permit na GBAO?
Uzbekistan - osobiście?
Ja robiłem tak:
Rosja - podwójny tranzyt (2x10dni), byłem osobiście w ambasadzie w Gdańsku z powodu rejonizacji. W Warszawie podobno jest trudniej. Koszt ze wszystkim około 180zł.
Kazachstan - podwójny tranzyt, trzeba jechać osobiście do ambasady do Warszawy. Koszt na maj 2014 coś około 70 euro.
Kirgistan - dla Polaków bez wiz
Tadżykistan - zrobiłem w ambasadzie w Biszkeku, turystyczna na 10 dni "od ręki". Koszt około 100usd. W lipcu 2014 nie dawali GBAO w tej ambasadzie, więc trochę się nakombinowałem przez lokalnych pośredników ale udało się. Sytuacja z permitami GBAO jest dosyć dynamiczna, więc musisz sprawdzać na bieżąco.
Uzbekistanu nie ruszałem więc nie wiem.
Lukasz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania