![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |||
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wojtekk - pozwól, że dokonam riposty. Po 1. Nie wyrywaj z kontekstu, bo to manipulacja. 2. Jeśli nie rozumiesz wpisu - zapytaj. Dla ułatwienia rozdzieliłem kwestie powyżej. Wyjaśnię również. Tak jestem katolikiem - i nie widzę powodu abyś mi to wypominał 10 razy. Jakbyś czytał ze zrozumieniem - wyczytałbyś, że nie do Muzułmanów mam żal, a do islamistów, zabijających każdego, nawet własnych braci. Pisząc o murze - krytykowałem ,że w ogóle stoi. Pisząc o religii - pisałem, że nie chcę w kraju wojny religijnej. Pisząc o meczecie - odnosiłem się do słów Elwooda, że nas to nie dotyczy. W mojej opinii na razie. Oczywiście dla JASNOŚCI i ZROZUMIENIA - nie ze strony modlących się w meczecie (to tylko symbol ograniczonej wypowiedzi). Pisząc o moście i odnosząc się do relacji różnych wiar, napisałem, że wolę aby świecka administracja działała, jeśli będzie taka potrzeba, a nie działały bojówki religijne (jakiejkolwiek religii). Odnośnie "mojej kariery" - to bez sensu więc nie skomentuję. 3. Mieszkałem w Szwecji i wiem jak im dobrze się działo. Gdy Polak robi źle na emigracji, robi tak samo źle jak Rumun, Chińczyk czy inna nacja. 4. O moście pisałem w kontekście zaniedbań w dziedzinie bezpieczeństwa kraju. 5. Nie pisz proszę, że "...kompletnie się nie znacie", chyba, że posiadasz jedyną słuszną wiedzę i jedyną słuszną wiarę. Rozumiem, że mamy Ciebie traktować jako autorytet w dziedzinie wiary, emigracji, narodowości itp. Cieszę się, że ochłonąłeś bo do tej pory uważałem Ciebie za rozsądnego forumowicza. Adiaggo, fassi czy ja osobiście, mamy (jak domniemam) doświadczenie z wizyt w kilku krajach gdzie panuje Islam, mamy też znajomych. Mam też znajomych żydów, Afrykańczyków i Wietnamczyków. Pracowałem nawet bezpośrednio pod szefem z Wietnamu, który był buddystą. Nic o mnie nie wiesz ,a dużo mówisz. Nigdy nie wstydziłem się swojej wiary i nigdy nie miałem problemy z inną wiarą lub jej brakiem. Z resztą Koran ładnie to określa... Jakbyś zechciał zrozumieć kontekst - nikt z nas tu nie mówi o rasizmie, nikt nie propaguje rasizmu i nikt z nas nie ma nic do inności. Mówimy o zagrożeniu wynikającym z fanatyzmu. Pisząc w taki sposób dajesz jego przykład. Przykro - bo chodziło o ostrzeżenie przed ryzykiem, a nie wytykanie komuś czegoś. Jak napiszę, że Rio napadają, to obrażę całą Brazylię ![]()
Ostatnio edytowane przez jorge : 20.02.2015 o 14:55 |
|||
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Libia, na zachętę... | kiub | Trochę dalej | 9 | 01.04.2009 00:53 |