![]() |
#11 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 dni 16 godz 35 min 26 s
|
![]()
I juz mialem spac....
Dzisiejsze wyscigi moga pomarzyc o takiej frekwencji. Kilka osob w odleglosci 200m od drogi, odcinki specjalne max 100km aby sie kierowca zazbytnio nie zmeczyl. Röhrl powiedzial ze kiedys to byly zawody na wytrzymalosc maszyny i czlowieka. Pamieta odcinki kiedy 40 godz siedzial w samochodzie... Fascynacja polega na podziwianiu granic wytrzymalosci i czekaniu na moment kiedy ona zostanie przekroczona. To byl ten narkotyk dla tych widzow. Dzisiaj granice stawia szef zespolu haslem: Oszczedzaj opony, wlacz KERS, oszczedzaj paliwo w samochodach ktore prowadza ogoleni chlopcy reklamujacy krem do twarzy.... Vatannen, Blumkvist, Röhrl, Kankunnen pamietam jak przewijali sie w wiadomosciach w czarno bialym telewizorze. I pamietam jak ze Starym chodzilem na rajd festiwalowy opolski ktory pedzil przez moja wioche. Pamietam auto bublewicza jak z kosmosu na tle tych maluchow i duzych fiatow. Setki ludzi w lesie w nocy pochowanych i ja przycupniety za grubsza brzoza metr od drogi i czulem olej wypluty z wydechu na mojej 6 letniej gebie.. To taka nasza polska grupa B byla, i jednak fascynowala az tak, ze do dzisiaj mi tam gdzies to wszystko w duszy gra. A KTM sie skonczyl jak LC8 wycofali z wyscigow dakar ![]()
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 28.06.2015 o 01:09 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dlaczego lubię BMW, KTMa, Triumpha | Orzep | Inne - dyskusja ogólna | 125 | 23.08.2013 21:28 |