|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.02.2009, 22:47 | #1 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
Miasto: Mikołów
Motocykl: BRAK
Przebieg: Tak,
Online: 3 tygodni 1 dzień 11 godz 47 min 46 s
|
Co sprawdzić przy zdemontowanym silniku?
Witam szanowne grono.
Wkońcu rozebrałem AT. Powodem rozebrania jest nadmierny apetyt na olej i kopcenie przy rozgrzanym silniku. Moja Afryczka nie wydawała jakiś niepokojących dzwięków, nie zuważyłem spadku mocy itd. Napewno ściągne głowice w celu sprawdzenia powodu braku osiowości trzonka i konia i wymiany uszczelniaczy trzonków i sprawdzenia gładzi cylindrów. Mam pytanie (nie jestem mechanikiem) co koniecznie sprawdzić pzy okazji wyjęcia silnika na stół? Nie chciałbym się zagonić w niepotrzebne koszta ale też nie chciałbym ominąć jakiś ważnych oględzin. i jeszcze pytanko: Dlaczego firmy zajmujące się regeneracją głowic samochodowych kręcą nosem jeżeli pytam o sprawdzenie głowicy z AT? Czy wielkość głowicy uniemożliwia zapięcie w jakieś urządzenia pomiarowe ? |
|
|