|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.09.2015, 22:47 | #1 |
Motocykl: RD07
Online: 9 godz 53 min 45 s
|
Regulacja skladu mieszanki
Witam
Kontrolując dziś stan świec zapłonowych w swojej Afri odkryłem, iż są one bardzo okopcone co jak mi się wydaje, wskazuje na zły stan ustawienia składu mieszanki w gaźnikach. Czytając szereg postów dotyczących regulacji składu mieszanki, nie uzyskałem jednoznacznych informacji - instrukcji jak samodzielnie dokonać tejże regulacji. Czy ktoś z Forumowiczów jest w stanie poinstruować mnie jak dokonać tej czynności w modelu Rd07 (w których miejscach znajdują się wkręty regulacyjne, jak bardzo powinny być wkręcone). A może bez profesjonalnych narzędzi się nie obejdzie? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|