|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.09.2015, 15:20 | #1 |
Miasto: Warszawa/Józefosław
Motocykl: RD07
Przebieg: 66000
Online: 2 dni 20 godz 37 min 30 s
|
Czy to krzywa przednia oś?
Ostatnio mialem skladane nowe przednie zawieszenie, Moto sciąga mi w prawą stronę.
Po rozebraniu wczoraj osłon lag, błotnika, "podkowy" i pomierzeniu odleglosci obreczy od lag okazalo sie ze kolo nie jest rownoległe do nich ( z jednej strony gorna czesc obreczy jak i tarczy hamulcowa jest blizej lagi niz po drugiej stronie. Czy takie "przekoszenie" kola miedzy lagami moze byc spowodowane krzywa oska, i powodem sciagania moto? Nie wiem co moglo by byc innego bo mam: - Obrecze idealnie proste (nie na oko tylko sprawdzane u wulkanizatora) - nowe lagi (miesiac) - polki proste (sprawdzane byly w tecrolu w Bielsko-Białej) - rama prosta (mierzona tez w tecrolu) - nowe łozyska (miesiac) |
|
|