|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.02.2016, 14:03 | #1 |
Miasto: Chojnice
Motocykl: RD07a
Online: 5 dni 1 godz 53 min 31 s
|
Przedni zawias, a prowadzenie w terenie
Tematów o zawiasie nie brakuje, ale pytanie chyba nie bardzo pasuje do istniejących wątków.
Otóż, jaki ma wpływ wymiana przedniego zawieszenia w AT na inne, np jak montujecie od KTMów na prowadzenie np w piachu? Nie ukrywam, że moje doświadczenie terenowe kończy się na 140 kg motocykla, a regularnie jeżdzę na motocrossie, więc jeszcze mniej wagi. Pytanie stąd, że dla mnie jazda AT w piachu to jest istny meksyk, przód jeździ jak po lodzie, czuje się tak 'niepełnosprawny' w terenie, że chyba lepiej już jest 'typowej youtubowej lasce' pierwszy raz na motocyklu. Opony mam prawie nowe, bieżnik endurowy. Czy może głupio gadam, wymyślam i pozostaje jeździć, aż się przyzwyczaję? Choć jak tak sobie myślę to chyba większy zdecydowanie wpływ ma tutat geometria i waga motocykla niż przedni zawias, bo co on ma specjalnie do roboty w równym piachu, a który chyba najbardziej mnie zaskoczył. |
|
|