|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.02.2016, 20:46 | #1 |
Moderator
|
rozmiar wałka
Jakżeby inaczej kolejny temat o wałku po niedługim czasie - tardycja))
Ale od innej strony tym razem. Prośba, pewnie macie gdzieś pochowane wasze wałki na czarną godzinę... i moglibyście zmierzyć suwmiarką dokładnie każdy wymiar tychże wałków. Zależy mi, i pewnie nie tylko mi, na porównaniu wałków do RD04/RD07 (takie same) numer 23220-MV1-000 z wałkiem do RD07A numer 23220-MAY-000. Ciężko uzyskać wiedzę czy są identyczne czy jednak różne (chyba, że słabo szukałem). Czyli dwóch ochotników z różnymi (a może nie) wałkami może przysłużyć się do może największego odkrycia tego forum, być może do eureki na miarę kamienie filozoficznego - bo czymże jest dla nas zamiana ołowiu w złoto (felgi złote wystarczą) do odpowiedzi na pytanie o wymiar wałka. Nie powinniśmy zaznać spokoju do czasu znalezienia odpowiedzi... Więc wałki na stół i podawać wymiary....::))) Oznaczenia według schematu - to powinno wystarczyć.
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 25.02.2016 o 21:10 |
|
|