|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.03.2016, 18:54 | #11 |
Tomaj
|
Hej.
Dziś wziąłem się za to. Czujnik kosy OK, klemy OK, generalnie przejrzałem wszystkie konektory. Wszystkie bardzo ładne oprócz jednego, tego który wskazał MAREKW (dzięki!). Pierwsza kostka z prawej strony patrząc od góry (jedyna czarna) pod AIR BOXEM. Rozpiąłem ją i zauważyłem, że piny są delikatnie zaśniedziałe i mają dziwny ciemny zielony kolor. Wszystkie kolejno wypiąłem z kostki, wyczyściłem miałkim papierkiem, podoginałem i spryskałem odpowiednim preparatem. Wydaje mi się, że mogło to być to ale dopiero czas pokaże. Kostka ta spina trzy obwody a jednym z nich jest właśnie + po stacyjce. Pojeździmy zobaczymy Dzięki wszystkim za pomoc, proponuję abyście swoje też obejrzeli. |
|
|