|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.09.2016, 22:16 | #1 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: AFRICA TWIN 1000
Przebieg: 12 tys.
Online: 1 dzień 20 min 29 s
|
Opony do africa crf 1000 w teren i nie tylko....
witam
na oponach po zakupie nowej afry przejechałem 9 tys. Moim zdaniem nie są to najszczęsliwsze opony. Slizgają się na mokrym i nie trzymają zbyt rewelacyjnie. Za to w lekkim terenie z kałużami i pokałużowym błotem było juz tragicznie, uslizgi, gleby i jedyny sposób na przejechanie tego to jazda tylko na wprost, bez jakiegokolwiek przechyłu motocykla, bo znowu gleba. Chwała Bogu gmole od Henrego wytrzymały i oprócz odprysku lakieru na gmolach i lekkich zagniecen gmoli, nic sie nie stało. Postanowiłem więc kupic nowe opony bo za 2 tygodnie jade na Rumunie w teren i na pewno potrzebuję czegoś lepszego Potrzebuję przejechać na nich asfaltem 1400 km w jedną i drugą a reszta to teren. Doradzcie mi jakie opony kupić, żeby były w miarę ok w terenie i na asfalt. Wiem że nie ma tutaj uniwesalności ale może Wasze doświadczenie pomoże mi w podjęciu jakiejś decyzji. Pomóżcie No i nie chciałbym zeby po tym wyjezdzie znowu musiał je wymienic od razu z powodu zużycia bieżnika... |
|
|