![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Administrator
![]() |
![]()
Masz rację, jednakże bardzo często jak nie najczęściej w dzisiejszych czasach te niby bardzo dobre z racji zaniżania jakości nie odbiegają aż tak bardzo od tych dobrych starszych.
Przykładowo jedna wiertarka mająca już u mnie 15 lat , chwilami nie mająca lekko , kupiona chyba w oszołomie za 50zł ciągle działa i cholera nie chce się zepsuć. Wierci co potrzeba z betonem włącznie , kalibruje otwory co odbiło się jej na przednim osiowaniu , robi za polerkę i za wszystko co wpadnie do głowy. Mam już nową następną ( dostałem nie kupowałem) z raczej niskiej półki ale nie ma najmniejszego porównania z tą tanią z przed 15 lat. Jest głośna , słaba mimo podobnej mocy w Watach , ciut dłuższa i cięższa przez co mniej poręczna ..... Dlatego ciągle używam tej starej a ta nowa leży. Jest też staruszka Celma ale to zupełnie inna bajka , nie do zabicia. Niniejszym dementuję nieprawdziwe pogłoski jakoby to tanie się aż tak psuło...... no chyba że wykonane w ostatnich latach to i te lepsze też ideałem już nie są.