|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.02.2017, 23:53 | #1 |
BRAAP BRAAP
Miasto: ZK
Motocykl: DL650AL4; XT660z
Przebieg: rosnący
Online: 1 tydzień 2 dni 10 godz 2 min 43 s
|
Zabezpieczanie miękkiego bagażu na motocyklu
Założyłem sobie, że na XTku będę podróżował na lekko. Jako jedyne słuszne rozwiązanie przyjąłem wykorzystanie miękkiego bagażu.
Zaczęła mnie jednak nurtować kwestia jego zabezpieczenia, gdy będę chciał, dajmy na to, zostawić motocykl z gratami, żeby pozwiedzać okolicę z buta. W przypadku kufrów sprawa jest oczywista - zamykamy na klucz i potencjalny złodziej musiałby się trochę napracować. Ale jakie są sposoby na zabezpieczenie bagażu spakowanego w sakwy/rogale/rollbagi zarówno przed dobraniem się do zawartości jak i przed zdjęciem samych toreb z motocykla? |
|
|