|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.06.2017, 20:54 | #1 |
Gość
Online: 0
|
Kirgistan & Tadżykistan 2017 solo
Potrzebuję mądrych uwag odnośnie trasy. Wyruszam już za 3 tygodnie. Mam na wszystko 21 dni, jadę sam, umiejętności przeciętne, afryka na mitasie E09 i pirelli. Jeśli mogę wybrać, to wolę jurtę czy hotel niż namiot.
Bishkek - Besh Tash (namiot) Besh Tash - Sary Chelek (i tu nie mam pewności, czy drogą wzdłuż Arpa Tektu dam radę...) Sary Chelek - Arslanbob Arslanbob - Sary Tash Sary Tash - Toktamysh w Tadżykistanie (namiot) Toktamysh - Ishkashim (mniej więcej, chodzi mi o południową drogę od M41) Ishkashim - Rushan i dalej Bartang jak daleko sam dam radę (Barchadiv?) Bartang - Jez. Sarez Jez. Sarez - Dushanbe (dzień na latte, winko i takie tam) Dushanbe - jez. Iskander + Rabat Iskander - M41 na 3 dni przewiduję, jak mi tam fantazja i siły pozwolą, aż do Pik Lenina Base Camp Pik Lenina - Jalalabad (lub okolice, poleci ktoś cos?) Jalalabad - Kazarman Kazarman - SongKul przez Kurtkę SongKul do Tash-Rabat Tash-Rabat - Naryń Naryń - KaraSay (przez dolinę, da się?) KaraSay - Pld-Zach IssyKul odpocząć IssykKul - A364 jak daleko się da, Engilchek? (tego nie wiem zupełnie, jak najdalej na wschód da się samodzielnie dojechać?) Końcówka gdzieś wzdłuż północnego IssykKul - turystycznie. Jakies uwagi? Parę miejsc jest trochę na czuja, trochę z Samborowych stron, trochę z forum, z trip-advisora. Ale prawde mowiac, niewiele tego. |
|
|