|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.02.2018, 09:57 | #11 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Panowie, nie namawiam do takich działań niech każdy robi co chce, jego wola. W zeszłym roku założyłem nowe i przy przebiegu ok 7 tysi TKC na przodzie była tak wyząbkowana że miałem zajebiste wibracje na kierze. Nie jest to ani przyjemne ani bezpieczne jak masz przed sobą kolejne 7 tysi. Szybki obrót i po 200 km ułożyła się i problem zniknął. Nic negatywnego się nie dzieje, trzyma dokładnie tak samo.
Oczywiście biorąc pod uwagę przepisy euro kołchozu i szukanie dziury w doopie przez biegłych i innych wyznawców ubezpieczyciela to dramatycznie szokujący błąd będący podstawą do odmowy wypłaty ubezpieczenia. Mam to w doopie, chcę czuć się pewnie i bezpiecznie. Coby daleko nie szukać. K60 zalożone pod prąd. Podejrzewam że całkiem nieświadomie kapciarz założył oponę zgodnie z układem jodełki zamiast popatrzeć na znaki. Pamir objechany i nie wiem czy Henry nawet zwrócił na to uwagę. Co jak mam na obu osiach inne opony to też ubezpieczenia nie powinni wypłacić? Popatrzcie w Germanii na te ich bzdurne fora gdzie pierdolą o oponach i homologacji opon do motocykla czy motocykla do opon, sam już nie wiem. Nosz kuwa. Czy producent auta homologuje opony do tego pojazdu? Jest konkretny rozmiar i ciśnienie jakie ma być i tyle. To że UE wymyśla głupoty i prostuje ogórki nie znaczy że mamy przestać kierować się logiką i zdrowym rozsądkiem w celu zapewnienia sobie bezpieczeństwa jeśli sytuacja tego wymaga. |