![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2018
Miasto: Forsand/Jaworzno
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 dzień 11 godz 41 min 23 s
|
![]()
Witam!
Jestem posiadaczem Afryki od tego roku i z racji tego, że wcześniej nie miałem za dużo styczności z naprawą motocykli - jestem laikiem w sprawach technicznych. W tym roku wybieram się na 6 tygodni do Azji Centralnej, więc wypada zdobyć podstawową wiedzę w zakresie naprawy motocykla na trasie w razie jakiejś naprawialnej awarii. Chodzi mi tutaj o podstawowe rzeczy w stylu: naprawa pompy paliwa, regulatora napięcia, wymiana linek itd. Czy ktoś z okolic Śląska lub Małopolski miałby ochotę spotkać się na kilka godzin i wytłumaczyć mi podstawową obsługę? Rozebrać wszystkie owiewki, powiedzieć co gdzie się znajduje. Poradniki na internecie nigdy nie przekażą tak dobrze wiedzy jak doświadczona osoba. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ![]() Pozdrawiam Piotrek |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Moja Africa- pierwszy duży serwis i duże problemy | romik | Regularne czynności serwisowe | 98 | 14.06.2016 11:30 |