|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.05.2018, 12:15 | #1 |
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 5 dni 15 godz 1 min 28 s
|
Obniżenie Afry. (tak, OBNIŻENIE! )
3 rok jeżdzę Afryka z 1993. Liczyłem, że jeszcze urosnę ale niestety. Ciąglę 172cm. Tylko czubkami butów dosięgam mimo obniżonej przez Johnego kanapy. No i się męczę. Tzn jeżdze sobie, ale nie mam tej pewności która miałbym na niższym motocyklu.
Wiem, kupić mniejszy. Nie chce Myślałem o zmianie sprzętu, ale nie luuuubie kupować, wole serwisować to co mam. Względy sentymentalne też ważne. Afra jest w dobrej kulturze technicznej. No i moje gówniane prawo jazdy A2 redukuje ilość interesujących mnie motocykli o 98% bo żaden lekki nie spełnia wymogu mocy do masy, a transalp jest dla mnie za mocny bo ma aż50KM (a ma być 48KM maks..). Mam pecha do urzedów komunikacji, nie mam ochoty na redukowanie mocy i zmiany w dowodzie. Czyli obniżamy. O ile wiem wszystko jest w niej seryjne/fabryczne. 1. Ile można obniżyć? 2. Jakie są metody? Wymiana amortyzatora na krótszy? Przednie lagi też głębiej w półkę wpuscic, zeby proporcjonalnie było do zabiegów z tylu przeprowadzonych. Kieeedyś coś o akcesoryjnych łącznikach mi mignęło. Że można kupić. to byłoby nawet super, bo ingerencja niewielka i odwracalna. Prześwit może się zmniejszyc, jeżdzę tylko po szutrze (chociaż jakby była niższa to kto wie?) |
|
|